KUVAUSPROSESSI

ASKELEET


Ennen kuvausta


01.

Varaa kuvausaika ottamalla yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse, tai nettisivujen kautta. Sähköposteihin vastauksissa kestää korkeintaan 1–2 päivää.


02.

Kuvausvarauksen yhteydessä lue ja allekirjoita lähettämäni valokuvaussopimus. Mikäli kuvaussopimuksesta herää kysymyksiä, ota rohkeasti yhteyttä!


03.

Suunnitellaan sähköpostitse tai puhelimitse yhdessä kuvausta. Kuulen mielelläni teidän toiveitanne ja mieltymyksiänne kuvauksen suhteen! Hääkuvauksissa voidaan sopia myös aika kuvauspalaverille, jossa suunnitellaan hääkuvauskokonaisuutta.


ASKELEET


Kuvauksen jälkeen


Hääkuvauspaketit


Lähetän maistiaiskuvia hääpäivän jälkeisenä päivänä tai viimeistään seuraavana arkipäivänä kuvagalleriaan, johon saatte linkin sähköpostitse. Loput kuvat toimitan vastaavaan galleriaan korkeintaan 6 viikon sisällä kuvauksesta.


Henkilökuvauspaketit


Lähetän linkin digitaalisiin koevedoksiin sähköpostitse viikon sisällä kuvauksista. Pääsette valitsemaan haluamanne kuvat, jotka editoin huolellisesti valmiiksi. Valmiista kuvista saatte linkin kuvagalleriaan sähköpostitse, jonka jälkeen voitte ladata kuvat omalle laitteelle. Käsiteltyjen kuvien toimitusaika on korkeintaan 2 viikkoa.


Dokumentaarinen kuvaus


Valitsen kuvat ja editoin ne huolellisesti, jonka jälkeen toimitan kuvat digitaalisena kuvagalleriana sähköpostiin. Kuvien toimitusaika on korkeintaan kuusi viikkoa kuvauksesta.Loppulasku lähetetään kaikissa kuvauspaketeissa kuvauksen jälkeen.


USEIN KYSYTTYÄ


Muutama asia usein mietityttää kuvaukseen tulijoita. Kokosin alle muutaman vinkin kuvauksia varten, jotka toivottavasti auttavat myös sinua!


Kuvaukseen saa tulla tyhjin käsin ja avoimin mielin. Olen kuvauksessa sitä varten, että ohjaan, selitän, ideoin ja autan - sinun ei siis tarvitse huolehtia kuvauksesta!Mitä, jos on huono sää?


Mikäli sää ei kuvauspäivänä suosi, kuvausta voidaan mahdollisuuksien mukaan siirtää toiseen päivään.


Hääkuvauksissa sovitaan yleensä kuvauksen suunnittelun yhteydessä myös vaihtoehtoinen kuvauspaikka hääparikuvaukselle sisätiloista. Mikäli pieni sade ei kuitenkaan haittaa, minulla on aina mukana läpinäkyvät kuvaussateenvarjot, joita saa lainata.


Hyvä kuva ei ole suoraan riippuvainen säästä, ja kuvaukset saadaan tarvittaessa onnistumaan sateellakin!  

Miten kannattaa pukeutua?


Kuvauksiin kannattaa pukeutua säähän ja kuvausympäristöön sopiviin vaatteisiin. Hankalaan maastoon kannattaa ottaa mukaan vaihtokengät, joilla on helppo liikkua. Viileällä säällä kuvauksiin kannattaa ottaa mukaan lämmintä vaatetta, johon käpertyä kuvaustaukojen aikana. 


Kuvausvaatetusta suunnitellessasi voin halutessasi auttaa miettimään sopivaa tyyliä ja sävymaailmaa. Pari- ja ryhmäkuvissa toimii hyvin samankaltainen sävymaailma ja tyyli vaatetuksessa. Hyvin kirkkaita värejä ja vangitsevia printtejä kannattaa välttää.

Mitä otan mukaani?


Valokuvaukseen ei tarvitse tuoda mukaan erityisiä varusteita. Lapsikuvauksiin on kuitenkin hyvä tuoda mukaan lapselle tärkeä lelu. Rekvisiitasta voidaan sopia kuvauksen suunnittelun yhteydessä.  


Minulla on yleensä mukana vilttejä, joihin voitte kääriytyä viileällä säällä kuvaustaukojen aikana, sekä alustoja, joiden päällä voitte istua.

Mitä, jos minusta ei saa hyviä kuvia?


Tähän huolenaiheeseen törmään kaikista useimmin –monet ovat etukäteen huolissaan siitä, saako heistä hyviä kuvia.


Kameran edessä oleminen on harvalle helppoa tai luontevaa, ellei sitä ole harjoitellut. Se ei kuitenkaan lainkaan haittaa!


Kuvaukseen saa tulla tyhjin käsin ja avoimin mielin. Olen kuvauksessa sitä varten, että ohjaan, selitän, ideoin ja autan - sinun ei siis tarvitse huolehtia kuvauksesta! 


Olet kaunis, ja valokuvauksen arvoinen.


Olet kaunis, ja valokuvauksen arvoinen.